Julmarknad!

JULMARKNAD

10 - 11 dec
11oo - 16oo

36 glada knallar! Hantverk mat och bak!
Ponnyridning, fårbingo,karameller
lö 13oo Vi ba sjung ba
Sön 15oo Öviks lucia

Varmt välkomna!
Krukmakaren!


Nu är det nära!
Kära vänner! Det är nära nu!!!

Årets Julmarknad står och stampar utanför dörren! Nu laddar vi allt vad tygen håller och det känns så otroligt roligt! Vi fyller hyllor och bodar till bredden av vad vår fantasi och vårt hantverkskunnande har att ge! Brännvinskrus, staffans fålar, tekoppar och ljusbärare! Allt allt gjort för handen!

Jag känner hopp om julstämning och det trots att det inte är någon snö! Adventsmyset fick prov klämma vår ide om julbutik i bagarstugan och det gav mersmak! Nu ska vi toppa det på julmarknaden! 10-11 dec 11oo-16oo !!!!

Min barndoms jular var alltid fyllda med snö, gamla grå släktingar, massor av kakor och onödigt mycket mat! Som barn förstod man inte allt jobb bakom allt men man njöt av att ha alla omkring sig och framför allt njöt man av att det alltid fanns någon vuxen som hade tid! Dragspel och gitarr, min morfar sjöng gamla visor och skillingtryck som man inte förstod. Den enda tradition som jag hållit hårt på är att man som barn ska ha ett snöre knutet i sänggaveln när man vaknar på julaftonsmorgon! Snöret ska löpa kors och tvärs genom, huset som en spindelväv. När man nystat sig fram till slutet finns där en julstrumpa med ett par paket och någon jultidning!

Som vuxen har jag räknat ut att det alltid fanns tidsfördriv som skulle räcka åtminstone fram till lunch i strumpan! Pussel, spel, bra böcker osv. Som barn var denna tradition heligare än allt annat på Julaftonen. Det har jag fört vidare till mina barn och det känns lika spännande att få gillra som att få nysta!

Bruksgodsets tradition med julmarknad tredje advent har hängt med i åtta år och det känns som att det är en god tradition. Vi samlar alla släktingar och goda vänner som kan tänka sig att hjälpa till och våra fantastiska hantverkare och ställer till med fest i julens alla färger smaker och former! Förra året hade vi 4600 besökare på två dagar och i år tror jag att vi kommer att slå det rekordet! Byskolans 6or organiserar parkeringen och tar 20kr per bil för det och det går oavkortat till deras skolresa! Det känns så roligt !
Vädret till trots kommer vi att få en vit julmarknad när jag fyllt verkstan med vit bruksgods keramik och Linda fyller på med fantastiska blomster arrangemang och kransar!

Krukmakaren


RSS 2.0