Slut på SNIS


                        


Det tycks liksom aldrig ta slut det här med att ständigt lära sig nya saker, få nya infallsvinklar och bara vilja göra mer, fräckare och kaxigare.
Tre kreativa veckor i konstens tjänst börjar närma sig sitt slut, och jag med för den delen. Fina möten med ödmjuka yrkesmän och kvinnor, som har spritt så mycket kraft, inspiration och skaparlusta kring sig.
 Allt ifrån animatör som tecknat läskiga badrumshajar, till snöexperter som gjort ishotell, en konstnärs starka dramatiska krigsinstallationer och en helt fantastisk eurovisioncontest performance, vilket kunnande och kreativitet!
Har idag som en fin promenadpresentation fått tagit del av offentlig utsmyckning av alla de slag, som berört, förvånat och imponerat. Allt från Torsten Renqvists "Känguru med
mänskligt barn", en träskulptur som gav en vaktmästare sån ångest och huvudvärk att man blev tvungen att flytta den på grund av arbetsmiljöskäl. Sen den största nu livs levande digitalklocka jag nånsin sett, på Umeå universitets bibbla, gå och se!!, makalöst. Modern konst när den är som bäst, nyskapande, provokativ och orädd,I Like!
Har under veckan som varit, läst mej igenom Tom Möllers underbara bok "Krukmakare, eldens gång från fyr till
pipa", berättelser från förr, om och med krukmakare i by och stad. Från att ha gjort gods att bruka, så smög sig konsten in på knuten, en krukmakare berättar:

 " Så kom Jugend och plötsligt så skulle man göra saker att bara titta på, och inte bruka. Färgerna började lysa som aldrig förr, far målade friskt på med våra skolfärger på halvtorra engoberade föremål, ristade och skrev. På kopparna satte han små, små handtag som man med bästa vilja i världen inte kunde hålla i. Det är inte meningen heller, sa han och stack hål i örat och hängde koppen på en spik."Tiderna förändras och allt flyter samman, design blir till konst och vice versa, som tur är.. 

Om inte flyter samman, så är den i allafall på väg att flyta bort, vintern alltså. Att sen det nya ordet för dagen;
SNIS!, ska sägas istället för snö och is, spelar ingen som helst roll för en flippfloppare som jag.
LEVE sommaren!!!/eriksson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback