Vilka böcker har du i din bokhylla?
Det sägs att man kan titta i din bokhylla och veta vem du är! Det tycker jag är spännande! I min bokhylla står Grottbjörnensfolk rygg mot rygg med Kafkas förvandlingen! Jag har läst "slas" en mörts drömmar och jag har läst Freud. Kan det verkligen stämma att man kan läsa ut något av det...analysera min person! Ja ...kanske! Mormonsbok , Gihbran och bibeln trycker sida vid sida tillsammans med boken om chagall! Varför inte! Det är väl inte så självklart vem som är guden för dagen...inte hos mej i allafall. Hur ser din bokhylla ut?
Vad händer i det stilrena sterila hemmet som helt saknar böcker? Man har inte böcker framme för att de inte har rätt färg på ryggen!

Jag skulle kunna fylla vårt hus med böcker! Bokhyllor överallt! Böcker är bäst! Man kan resa i tid och rum och man kan få uppleva dom mest fantastiska saker...utan att lämna soffan! Jag njuter ofta av att lyssna på böcker när jag drejar. Det är så lyxigt! Det gäller att hitta en bra bok och en bra uppläsare.
Men pappersboken vinner alltid! Lyssna på biblioteket på p1 och hör när kända personer läser och diskuterar runt boken. Min absoluta favorit bok är skriven av Mare Kandre och heter Djävulen och gud. En saga för vuxna. Försök att hitta den på något antikvariat den är väl värd att hitta! Jag har läs perioder där jag mal böcker i ett svep och sedan kan jag ha ett uppehåll på någon månad sedan är jag tillbaka i läsandets våld igen. Min äldsta dotter är likadan. Nu har hon läst ut Anne Franks dagbok och kliver glatt vidare till en ny bok.

Mitt läsande är ganska slitsamt ibland..jag kan inte lägga undan den förrän jag läst den pärm till pärm...även om jag inser att boken inte passar mej..kanske svårläst, kanske för tort språk kanske för mycket släckt dravel om vems dotter det var till vilken far som var son till ....ni vet typen. Om boken har en trög början brukar det lösa sig efter ett par kapitel men ibland gör det inte det ...då skulle man vilja lägga den åt sidan! Det kan inte jag! Måste få veta vad som händer även om det är slitsamt. Vad vore livet utan litteratur? Tänk om vi bara hade att läsa Allehanda eller någon kvälls tidning! Fy vad fattiga vi skulle bli!

Om ni är på Söder i Stockholm ska ni gå in på bokhandeln mitt på Götgatan! Det är som att gå in i en annan värld! Dom har behållit alla gamla bokhyllor från sent artonhundratal och man måste klättra på stegar för att nå dom översta böckerna. Stadens buller stannar på gatan och man känner sig som Harry Potter när han ska skaffa sitt första trollspö! Man kan nästan se böckerna hoppa i hyllorna för att locka till uppmärksamhet. Man kan gå in där utan att ha någon plan på att handla man kan bara gå in där och känna vördnad för all den kunskap som stilla ryms innanför dessa fyra väggar. Tänk att man kan gå in tio personer samtidigt och alla kan hitta det dom söker oavsätt intresse...på samma ställe! Just nu söker jag en First travel bok om Tyskland och en bok om tovning!

Snälla! I helgen tycker jag att du ska unna dig en god bok och låta dig uppslukas av den! Har du barn kan du läsa högt ur någon bra barnbok och göra olika röster för de olika karaktärerna. Man har inte roligare än man gör sig.
Själv ska jag åka mycket bil så jag tror att det får bli en lyssnar bok!

Krukmakaren


En skata på kanten av världen !
Jag är på kant med världen och då blir jag en skata! Hur jag än roddar och roddar ligger jag efter! Då förvandlas jag till en skata! När man gör sitt bästa men det inte räcker...vad gör man då? Igår skulle jag vara värdinna för dom som hyrde konferensen samtidigt som jag skulle ha keramikkurs samtidigt som vi hade stick café samtidigt som vi hade målarkurs med förväntningar om fika! Till slut blir det varken hackat eller malet och när man som ett utskitet päron går till sängs så känner man sig misslyckad!

Nå väl, det finns ju dom som inte har någonting alls att göra så jag ska vara glad över att jag har det! Nu närmar sig Adventsmys och julmarknad med stormsteg och det känns spännande! Mina förhoppningar är stora på att det kommer att sättas nya rekort på antalet besökare i år! 4600pers 2010 Mina affärer blir inte bätttre för det...det blir för trångt i verkstan...men alltid retar det någon! När jag för nio år sedan började bygga upp min verkstad och jag fick besök av en bybo som var nyfiken fick jag veta följande! - De e int som i Stockholm det här e! Vi gå int på café vi ne. Vi fika hos varann ve. Vem tror du ska komma hit då?

Jag hade inte en tanke på målgrupper och tänkta kunder....jag såg bara att det här vill jag göra och den här keramiken vill jag skapa. Vi har nu hittat både målgrupper och kunder eller ska vi säga att dom hittade oss! Men det slår mej varje gång som vi har parkeringen fylld av bilar .....vem tror du ska.....
Tänk om den här skatan hade lyssnat på den där korpen vad tråkigt det hade varit! Man har aldrig roligare än man gör sig! Min Peter..som jag är gift med...och jag lever efter deviset man ångrar oftast bara det man inte gjort och inte det man gjort! Därför är det okej att jag blir en skata på kant med världen för jag vet att när jag är i fas är detta det roligaste som finns och jag får leva mitt i det!

Krukmakaren


I går var det fest!Igår var det fest! Handlar man på Svensk cater och man driver ett matställe så får man gå på matmässa! Vi var där! Vi hade den välstrukturerade Anna med oss som med listan i högsta hugg ledde vårt lämmeltåg genom lokalerna. Man smakar och smakar och beställer varor till mässpris. Man kan hitta allt från renfioler till färdigmat i små skumma lådor. Eller varför inte köpa sig en heldatoriserad ugn. Det ända den inte kan är att handla! Alla kan laga mat!

Man äter sig igenom och sedan avslutas det med en god middag! Tipset är att vara riktigt hungrig när man börjar sin resa! Alla som lägger in en beställning får en stämpel och när man fyllt sitt kort lämnar man in det och så är man med i en utlottning av en femtiotums tv! Vi vann tv´n! Helt otroligt! Vi vann! Skit kul! Nu hade jag blivit lika glad om vinsten hade varit en spark....jag brukar aldrig vinna på lotter!Naturligtvis inser jag ju att vi under årens lopp betalat den där tv´n många gånger om eftersom vi handlar våra varor hos Svensk cater...men ändå!

Vin och liveband, dans och trevliga människor avslutade denna ätandets dag! Naturligtvis ville jag stanna när dom andra ville åka hem! Sån e jag. Men jag uppskattar beslutet att åka hem i tid eftersom det är en ny dag i dag och jag har mycket att göra! Tack ni kloka människor som igår kändes lite tråkiga men som naturligtvis hade rätt!

Keramik ugnen går dygnet runt nu och det känns bra! Ny keramik som nu ska ställas ut på Ödbergskagården. Nu måste jag beställa mer lera och det är bara att go with the floo! Helgen välkomnas och jag ska nu under eftermiddagen spela Hoven Droven på hög volym och svepa genom huset med städivern!
Jag önskar er alla en trevlig helg!

Krukmakaren


Tanten!Skönheten i det ofullständiga! Ett av mina favorit devis som grundats av Japanerna. Men skönhet är det sista man tänker på när Sverige som definitivt inte är fullständigt ska skicka en senil nittioårig tant ensam ut ur landet! Va! Man skäms att vara svensk när detta ens tas upp i diskussion! Hur faan har man tänkt? Eller varför tänker man inte!? Jag blir heligt förbannad! Vad har hänt med mänskligheten när man på allvar tänker driva igenom ett sådant beslut?

Tanten.....finns det tanter idag? Jag saknar henne! Min farmor var tant vid femtio men stark i kropp och själ som en gammal ardenner. Med skrynkelfria blusar, städrock och beiga nylonstrumpbyxor som hon stoppade om så krävdes! Anna och Olle som levt här på gården sägs ha promenerat genom byn på väg till goda vänner...Olle först med bestämda steg..Anna några meter bakom med handväskan i handen och baskern över ena örat.
Vart tog hon vägen..tanten? Idag blir man inte gammal förrän man passerat åttio. Färgat hår, trekvarts byxor, käcka kavajjackor och snygga skor, friskis och svettis .
Det kan inte hjälpas...jag saknar tanten! Klokskapen och den totala bristen på fåfänga. Stoltheten över att ha sina rynkor på plats för att dom vittnar om ett långt och levt liv! Tanterna som garanterat bara spelade på sin ålderdom som låtsades missförstå kösystemet med nummerlapp som lite lätt förvirrad ändå fick hjälp först för det gick fortare än att förklara systemet! När jag blir gammal ska jag bli en riktig tant och jag ser fram emot det! Vad är vitsen med att vara gammal om man inte får bli just en tant! Dagens ideal är inga rynkor inga rumpor, man ska vara slät som en barnskärt även i hög ålder.

Jag jobbade med en kvinna som var 64år gammal. Hon var uppfostrad i ett strängt lestadianskt hem. Hon var själv inte med i någon församling men hela hennes väsen var kuvat under de regler som styrt hela hennes uppväxt. När vi bytte om tillsammans på operation klädde hon om helt och hållet in på bara skinnet. På grund av sin fullständigt frånvarande sexualitet sprang hon omkring oskenerad. Jag farsinerades av att hon såg så ung ut i kroppen. Inte en skrynkla, hennes bröst såg ut som mina gjorde innan jag fick barn, slät rosa och inte ett födelsemärke. Till en början tänkte jag ....tänk om man fick se ut så där när man är över sextio!
Men såsmåningom kände jag sorg för hennes olevda liv som lett till att hon såg ut som hon gjorde. Hon hade aldrig haft en sexuell relation, hon hade aldrig badat naken, aldrig varit i solen, aldrig burit shorts eller kort sommarklänning.....ni förstår! Om det så var trettiofem grader varmt hade hon hatt, kappa, handskar och långbyxor och foträta skor. Ibland fick vi tårta av någon patient. Glada slafsade vi i oss varsin bit....men då var hon tvungen att stanna efter arbetstid och städa i något förberedelserum. Alla de rostfria ytorna var putsade så det såg ut som spegelsalen i Versailles. Alla de blommor hon fick när hon gick i pension delade hon ut på sjukhuset.

Jag vill leva mitt liv och jag vill att det ska synas att jag levt! Fram för fina linjer och skratt rynkor! Bröst som följer tyngdlagen...hurra!

Krukmakaren


Ödbergskagården!
Nu börjar det närma sig! Vi ska ställa ut vår keramik på den Ödbergskagården . Mina tankar går till brukskeramik och till praktiska former från bondesamhället. Jag hörde biblioteket på p1 igår där man benar igenom Gösta berlings saga. Selma Lagerlöf var helt rätt när jag försökte hitta rätt linje på keramiken.
Man skulle tvärt om kunna skapa saker som helt bryter i den miljö som man ska exponera sina alster i men jag längtar lite efter just den där almoge, traditionella formen just nu!

Vi fick igår veta att lokalen redan gapar tom och att vi helst skulle komma dit med våra saker redan idag! Nu var det sagt november så tidigast nästa vecka kan vi flytta in! Missa inte mina adventsljusstakar som kommer att finnas där!!! Man kommer att kunna köpa keramiken som ställs ut! Och man vet ju aldrig....det kanske inte hinner bli fler ljusstakar innan jul...hihi.
Tillbaka i leran och det är en lisa för själen. Stora fat och spillkummar, durkslag och kannor. Krukor med temat Ångermanland. Vädret och promenaden i rusket gör att man känner en fröjd att få vistas innomhus.

 Såg ni reprisen på "en andra chans" på tv´n igår! Om inte ...sök igen den på svt play och få perspektiv på livet. Min mamma var drabbad av stroke och levde under liknande förhållande som Pontus i serien.Hans inställning till livet var liknande min mors. Man får se till det som är bra i allt elende och njuta av det som är gott! Pontus fick träffa Dalai Lama. Bara huvudet är klart spelar resten ingen roll sa den helige mannen. Frågan är om det är en välsignelse eller ett helvete? För oss som fanns runt mamma var det en välsignelse att hennes huvud var gott men var det det för henne? På både gott och ont fanns det bara en sak att ägna sig åt!...Tänka!

"go kväll" Har en program punkt där en gäst får bjuda fem gäster på middag. Fiktiva gäster ...vilka som helst. Vilka skulle du bjuda? Det här har jag tänkt på många gånger och jag har benat ut vilka jag vi se runt mitt bord! Naturligtvis skulle jag bjuda min mamma! Jag skulle vilja höra henne berätta om hur det var att vara tyst i 18 år med huvudet klart men utan att kunna kommunisera annat än med ögonen, Elvis 1969...mest för att mamma ska få träffa honom när han var som snyggast!, Jesus, var han den vi tror att han är..eller var han bara ovanligt snäll och klok för den tid han levde i? Dalai Lama..Mammas öde borde analyseras och kanske ges en mening ur ett österländskt perspektiv, Farmor! Hon skulle våga säga både det ena och det andra i detta sällskap! Tant med skinn på näsan och vissa problem med att vara kategorisk.  Om då inte jag sitter med eftersom det är väl jag som lagar maten så finns det plats för en gäst till! ........svårt!  Då får det bli Eva Cassidy! Som sjöng helt fantastiskt men som inte fick skivkontrakt förrän efter sin död och nu säljer hur bra som helst! Hon kan sjunga för sällskapet!
Klart...men i morgon kan det vara andra gäster!
Vilka skulle du vilja ha runt bordet och varför!

Krukmakaren


Ny vecka nya mål!Ny vecka nya mål! Nu gäller det att se framåt och focusera! Mitt mål den här veckan är att fylla ugnen med mina alster och att jag ska få arbetsro. Det är en intensiv tid nu fram till i januari. Men en rolig sådan!

Jag känner mig laddad och inspirerad och ska försöka rida på den vågen hela vägen. En krispig morgonpromenad med hunden och nu en rad om vad som komma skall sedan är det bara att sätta igång.

Agnes min yngsta har brottats i helgen. Hon blev uppflyttad i den äldre gruppen med lite tyngre tjejer och fick slita som en galning. Förlorade med en hårsmån i tre matcher men plockade många poäng! Men var otröstlig...Hur kan man vara bra när man förlorar? Jo..rutin och kilon satte stop. Hur förklarar man att du fyller på med erfarenheter och rutin och då tar du dom nästa gång! Hon gav dessutom inte bort någonting..varje match gick tiden ut och ingen tog henne på fall. Fjärde och sista matchen var hon så fokuserad på att inte åka hem utan seger så den knep hon! Men bra det hade det ju inte varit enligt Agnes. Vi försökte förklara att hon varit fantastiskt duktig! Men att åka till Sundsvall och inte ta medalj det var ju värdelöst oavsett vad vi sa. När listorna kom visade det sig att hon ändå fått en bronsmedalj pg av att hon plockat så många poäng trots förlust.
Bronsmedaljen var fin tyckte Agnes men den borde ha varit tyngre!
Ja...vad ska man säga....- vi i service gruppen tackar för att vi får vara med även om vi bara snackar skit!

Handboken för förvirrade föräldrar kanska någon kan låna ut till mej! Tur att jag nu ska få grotta in mej i lerans värld där jag vet vad som händer och vart jag ska. Förenkla så långt det är möjligt men inte längre! Det får gälla som dagens devis och det håller om ni frågar mig!

Krukmakaren


Tidig oktobermorgon!Jag älskar keramik i alla dess former! Mest av allt älskar jag att arbeta med mina händer och skapa! Leran är ett fantastiskt material och jag önskar att jag hade möjlighet att ha uppsökande verksamhet! Tänk om jag en grå november kväll fick ringa på hos någon och säga nu ska du få skapa  med dina händer ! Mycket motstånd i början förstås...det vanliga ...men jag kan inte, det har jag aldrig kunnat! Tänk om man hade all tid i världen ..då skulle tanterna och gubbarna på ålderdomshemmet fått göra en egen döderhultare fast i lera!

Hundarna på bilden är skapade i lergodslera av en kvinna från Polen! Finns det någon som skulle kunna passera dom längs Götgatan utan att bli aldeles lycklig! Det är så lätt att bli glad! Min svärfar säger att det krävs bara två muskler att se glad ut men det krävs 70 för att se sur ut! Kanske är det därför det är så tröttsamt att gå omkring och vara arg och sur!

Idag är jag glad men degarna är sura! 6.30 var jag här på Bruksgodset för att starta upp mina surdegar. Tjejkväll på Nordemans och jag ska erbjuda surdegs bröd i olika former. Honungsbröd på råg, levain på vete, baugetter på graham, havrebaugetter på havre m solroskärnor. Smyger väl dit lite keramik också! Hoppas att det kommer nån och handlar! Vårt vanliga devis är ju smör och kärlek men nu får dom stå för smöret själva och jag får lägga ner lite extra kärlek i baket! Har du vägarna förbi kom och hälsa på mig!

Igår drejade jag dom första advent ljusstakarna för i år och det gick bra och efter monteringen var jag mycket nöjd med resultatet. I Ödbergskagården i november kommer dom att ställas ut och där kan man också köpa en om man har lust! Idag lär jag inte hinna vara i verkstan. Nu ska skyltmaterial skapas, det ska packas papper,påsar och dukar. Tråg till bröden osv. Solen skiner och det är krispigt klart och kallt ute! Värst vad hurtig jag låter idag...måste bero på att jag klivit upp aldeles för tidigt!

Krukmakaren


Månen hänger som en glas skärva!Det här är tecknet för höstmåne!
Tyvärr har jag ingen kamera laddad så att jag kan återge den måne som log mot mig nu denna oktobermorgon! Den är stor och rund och genomskinlig. Mina tankar går till den tid då man inte visste så mycket om vetenskapen. Innan Nobels fina priser hittatde sina första mottagare och innan vi trodde att vi visste och kunde allt!
Jag tänker på den tid då markdimman inte var någonting annat än dansande älvor. Då skogens magi var lika verklig som handen framför oss.

För mej är skogen magisk. Går man i skogen utan att följa stigar och vägar kan man hitta fantastiska platser där vi människor inte satt våra märken på naturen. Att bara gå och glömma tid och rum det är vad man skulle kunna kalla mindfullness. Stenar och stubbar, mossa och lav. Skulpturala former som kan ge inspiration i all oändlighet. När jag vistas i skog och mark kan jag förstå varför man trodde på tomtar och troll,älvor och skogsrån. Vår natur bjuder upp till dans bara man öppnar sina sinnen! Låt naturen förföra dig och förstå våra förfäders totala övertygelse om vilka krafter skogen besatt.

Idag ska jag dreja och bara vara i leran! Ikväll är det keramikkurs, målarkurs samt stickcafé. Vi kommer att jobba skulpturalt på keramiken då vi ska ha en "kurs utställning" i samband med vårt adventsmys i november. Vi ska försöka gestalta olika sinnes rörelser med hjälp av ansikten. Mycket spännande! Jag känner mig laddad och det kommer att bli en lång och rolig dag på jobbet!

Krukmakaren


Damgympa!Igår gick jag över gränsen! Jag passerade den magiska gräns som jag trodde låg långt framför mej! Jag deltog i damgympan ! Nu är det ett faktum! Nu är det slut på alla hippa träningsgrupper i Täby eller stepup timmar i Visby nu går jag på damgymnastiken i Husum! Vi var tjugo stycken och jag sänkte medelåldern betydligt. Men! Det var jätte bra gympa och jag har ont i min överdimentionerade Gluteus Maximus....båda faktiskt!
Gympa är som allt annat det blir inte jobbigare än man gör det!

Det är hela vitsen med att gå i grupp! Grupptrycket gör att man tar i som fa....! I allafall jag faller lätt för grupptryck och i det här fallet är det av godo! Efter en timmas töjande och bändande insåg jag att det gjort nytta! Nu ska jag fortsätta gå på Måndagar och se till att bli lika frisk och stark som damerna runt sjuttio som går dit!
Det här ska lägga grunden för en fantastisk Telemarks vinter med många långa svängar. Hi hi vad kul det ska bli!

Om du har liksom jag förutfattade meningar om damgympa...gå dit och upptäck att det är kul, jobbigt och framför allt enkelt och billigt. Varför betala svindyra medlemsavgifter på ett gympa hak när man kan gympa på hemma plan! Heja heja mamma skrek Agnes som själv var i Husum för att träna brottning!

Verkstan hoppar av lust och ideer just nu och jag hoppas att jag resten av den här veckan ska kunna kriera där inne! Nu ska alla jul ideer kläckas och tomtarna på loftet väckas!

Krukmakaren


ny dag nya givar!
Fulla huset med folk men allt under kontroll och jag kan focusera på verkstan! Nu har suget efter skapandet kommit upp på en sund nivå och det känns spännande och jätte roligt. Har blivit inbjuden att närvara på Nordemans tjejkväll nästa torsdag och vi ska sälja surdegsbröd! Kom o köp! Känns jätte skoj att få använda min nya passion! Idag har jag laddat ugnen med alla elevarbeten som ska brännas och det känns skönt att få undan på hyllorna. Hoppas alla får glädje av det dom skapat här hos oss.

Jag har i vanlig ordning lyssnat på ring p1 och fasats över hur vissa människor resonerar. Gud eller ingen gud, hoppa mellan tågvagnar har väl alla gjort i tunnelbanan, klaga eller inte klaga...den som ringde in för att klaga klagar ju också, varg eller inte varg ....åsikterna går isär åt alla håll! Hur ska vi lära våra barn att kritiskt granska det enorma nyhetsflöde som vi ständigt utsätts av. Tv kanaler med reklam och ständiga nyhetsprogram,radion och internet. Tidningar . Jag lärde mig inte förrän på högskolan att läsa och kritiskt granska texter. Idag skulle barnen behöva lära sig det i ettan! Hur ska man lära dom att gallra? Dom utsätts ständigt av ett enormt mediaregn som faller oavbrutet! Det känns som en ganska ny föräldra uppgift att klara av!

Det finns en hel vetenskap om hur handlarna ska bygga upp sina butiker för att vi omedvetet ska handla mer. Skapa ett behov som vi inte visste att vi hade! Hjälp! Ibland önskar man att man kunde pausa världen en stund så man kunde få hinna tänka i lugn och ro! Här om kvällen såg jag ett program på teven som hette outsiders...människor som kände en samhörighet med djur...dom trodde sig vara ett djur men att dom hamnat fel i skapelsen. En del gick på stan iklädd djurdräkt andra nöjde sig med en fin svans! Ferris kallade dom sig och dom finns i hela världen. Detta har ingen sexuell infallsvinkel alls! Tackvare internet har dom hittat likasinnade och hittat en tillhörighet. Ja..vad ska man säga? Hur blev det så här...? Har vi skapat en värld där vi måste sudda ut gränserna för att stå ut? Måste människan fly in i andra världar för att orka med?

Ett samhälle som mer och mer lämnar dom som är lite udda åt sitt öde istället för att välkomna den mångfald som är en gåva? Vi är olika av en anledning men samhället vill stöpa oss i en form där snart ingen passar in. Personligen kan jag inte hitta någon djurart som helt känns som jag så jag får nog fortsätta gå omkring som bara jag!

Krukmakaren


Skönhet ?Vad är skönhet? Jag tycker att falurödfärg och lummiga buskar är skönhet. Läs umberto Eccos böcker om skönhet och den om fulhet! Idealen och måtten skiljer från århundraden , kulturer och länder. Det jag tycker är vackert tycker någon annan är fult. Vad är det som avgör vad som är rätt eller fel?

Råkade kasta ett öga på tv´n här om dagen och fick se någon modell agentur som fixade och trixade med sina modeller. Det slog mej att dom flesta av tjejerna faktiskt inte alls föll in i vad jag skulle kalla vackra. Dessutom var dom så magra så magra! Tydligen ska kläderna hänga som på en galje när dom bär dom! Inte nog med det så fick flera av dom höra att dom måste tappa mer vikt! Vart är vi på väg?

Raku är en teknik som innebär att man bränner keramiken utomhus i en tunna. När man uppnått ca tusen grader tar man upp keramiken och bäddar ner den i sågspån, hö eller löv. Där får en reductionsbränning äga rum. Efter en stund tar man upp godset och sänker den sedan i vatten eller snö. Dom stora spänningar som uppstår gör att glacyren krackelerar och det bildas spindelnäts liknande mönster på keramiken. Sot täcker ytan och man måste försiktigt gnugga fram ytan för att få se resultatet. Raku betyder glädje!
Klassiska tecermoni skålar ska vara gjorda med den här tekniken. Man får inte dreja dom utan dom ska tummas. När man Rakubränner blir keramiken inte perfekt. Det är skönheten i det ofullständiga man är ute efter och den tanken stämmer! Det är inte det som är perfekt som är intressant.

Jag har faktiskt provat att göra teskålar genom att dreja men det gifter sig inte med rakutekniken. Det är oftast det som är mindre lyckat som blir dom finaste sakerna i Raku! Håll med om att det tillrätta lagda och perfekta ofta blir opersonligt.
Jag tycker ofta att människor är vackra. Men det är inte dom sockersöta eller bildsköna människorna som tilltalar mej. Min bästa vän reste genom Mongoliet med sin kamera och fotade människor längs vägen. Så många tandlösa skrynkliga ansikten men med honungsfärgade lyckostrålande ögon! Vackra människor!

När jag bodde i Östersund umgicks jag med ett gäng roliga människor. Två killar i det gänget var som piff och puff, alltid tillsammans. Den ene var lång och benig men med en antydan till kulmage, den andre var kort och satt. Den som var satt sa..på jamska.- hellre e´je´spolforme som en säl en att je seer ut som en knut på e´ häl sene. När jag nån gång påpekade att min rumpa var för stor sa han - Om du kan väle på å sitt på en pinnstol eller å sitt i´n fotölj va skull du väle?

Skönheten ligger i betraktarens öga! Det är nog det ända som är sant när det gäller rätt och fel vad det gäller skönhet!

Bredrövad krukmakare


RSS 2.0