Quizkväll på Bruksgodset
I kväll har det varit Quizkväll på Bruksgodset och min arbetsdag lider mot sitt slut. !!oo-01oo. Mina tankar kanske är en aning luddiga så här dax men medan jag väntar att de sista gästerna ska lämna så tänkte jag försöka förklara för er vad en sån här kväll erbjuder gästerna!

Man kommer hit 18oo och sedan serverar vi en rätt och man köper därtill valfri dryck. Vi kan erbjuda både alkoholfria alternativ och alkoholhaltigadrycker. Ikväll serverade vi ugnsbakad lax med vitvinssås o kokt potatis, nybakade havrebaugetter och en fräsch sallad toppad med nät o honungsmelon. Kaffe ingår på maten men sedan kan man köpa till efterrätt. Ikväll hade jag bakat nougat kladdkaka m grädde, hallontosca, hallon citron cup cakes med hallon topping, vitchoklad kladdkaka, äppelkaka med vaniljsås, Kola snittar med pinjenötter.

När man ätit börjar quizen! Då diskar jag men med ena örat tävlar jag i smyg. Min Peter har under ett par kvällar i veckan plitat ihop frågor som ska täcka in de flesta ämnes områden. Ett ämne med 5-6 följd frågor. Nu har vi gjort det här ett antal år så det gäller att hitta nya vinklar och nya ämnen. Våra resor ut i europa brukar handla om vad som kan användas i quiz sammanhang! En fråga ikväll löd....storleks ordna och namnge våra världsdelar! Jag trodde att europa hamnade högre upp! Testa får du se! Kolla sedan med wikipedia får du se!
Jag springer mellan kassan, köket och disken och vet innan kvällen är slut åt vilket håll varken det ena eller det andra ligger! Hit kan man komma precis som man är ingen ålder eller stil spelar någon roll! Ikväll var den yngsta 20 och den äldsta 80 och jag lovar alla hade lika trevligt!

Nu ska jag gå hem och vila mina fötter och känna mej glad över att vi har skapat ett ställe där alla kan trivas och ha trevligt en fredag kväll! Förresten vet du vad barnen i Bullerbyn heter? Vad gårdarna där dom bor heter?

Krukmakaren


Hej svejs våren!
Nu är våren här i sköna vågor! Kallt ,varmt, sol och kuling. Precis som våren ska vara innan den landat på riktigt! Jag har redan sett flera välkomna vår tecken och det ena är att min bubbla står och stampar i garaget och vill ut! Stickcafé gänget har haft terminsslut för nu ska alla ut och kratta och leta knoppar i trädgårdarna istället för att sitta inne och sticka! Barnen har gjort sin första cykeltur. Mina fötter vill gå i pumps på stan. Det luktar blöt jord och torrt gräs och Alice alla högar ligger blottade överallt hemma på gården.

Våren går så vansinnigt fort här hos oss så det gäller att ta vara på dagarna för vips så är det sommar! Jag har nu snart varit färdigt hos Birger och nu väntar många timmar i min egen verkstad innan det får bli sommar!
Att få vara "borta" ett tag är bra för kreativiteten och nu känns det bra att få komma tillbaka i sitt rätta element. Det står ideer på kö i skallen och nu kommer tiden då de ska realiseras. Men tankar och ideer har också fötts när det gäller metall och svetsning. Ove och jag ska göra en utställning nästa vår om allt klaffar! Mer än så säger jag inte utan det kommer en inbjudan nästa vår om vernissage i Birgers verkstad. Vi ska förena vår gemensamma historia med att korsa två olika material men i gemensamma former! Låter inte det väldigt spännande! har vi tur ska det bli en vandringsutställning!

I morgon är det quiz och jag ska jobba i köket, på söndag har jag en keramikkurs för en grupp och på måndag ska jag vara konferens värdinna. På tisdag ska jag vara med och blästra vårt träd och sedan ska vi lackera! Man kan säga att det är nära nu! Först...en eftermiddag med mina barn och varför inte ta en tur med hunden!

Krukmakaren


När man måste samla sitt inre!
Vad enkelt det vore om man var som en prinsess tårta! Grön marsipan på utsidan och sockerkaka ,hallonsylt och marsancreme toppat med en gräddkulle på insidan. En prinsess tårta ska inte innehålla nått mer eller nått annat för då skulle det inte vara en prinsess tårta! Att det som finns på utsidan faktiskt talar om vad som finns på insidan.

Just nu vill jag för mycket för att må riktigt bra! Jag vill hinna göra så mycket men tiden sätter käppar i hjulet! Idag skulle jag behöva stänga ute världen och bara sätta mej i verkstan och producera...spruta ur mej alla nya ideer som har korvstoppats i mitt inre under ett halvår! Det står i vägen för allt som jag måste göra och flödet och balansen blir rubbad. Ni vet när man vet vad man ska göra men att börja är svårt! Det är för mycket som vill ut samtidigt och då kommer ingenting istället! Allt som annars är lätt blir svårt. Mycket märkligt!
Min dotter Elin hade förra helgen sorterat i sin garderob! Alla vita t-shirts i en hög alla rosa i en och så vidare. Så enkelt och så självklart och så rofyllt det såg ut där på hyllorna! Inga konstigheter. Så skulle jag vilja att det såg ut i mitt huvud!

När jag behöver vila...på riktigt vila brukar jag smyga in i Elins rum och ligga på hennes säng och njuta av lugnet och ordningen där. Allt på sin plats inget kaos ingen stress! Jag skulle förstås inte vara den jag är om jag var så väl sorterad och organiserad men jag kanske skulle må lite bättre . Tiden skulle kanske räcka!
Var Elin har hittat denna fantastiska egenskap i genuppsättningen har jag ingen aning om för varken Peter eller jag har den! Möjligen har hon fått den av min mamma. Men det skulle inte förvåna mej om den egenskapen också bär på en baksida som allt annat! Kanske den snor åt sig av möjligheten att faktiskt skita i ordningen när det så krävs. Surt sa räven......

Hur som helst har jag sedan vår fjällresa tänkt att nu ska jag träna kontinuerligt fram till nästa år vecka tio. Förhoppningen är att jag då ska ha skaffat mej ett naturligt behov av träningen så att den bara är självklar. När solen skiner och det kvittrar fåglar i träden går det ju bra. Nu ska jag ut och pumpa med mina stavar.
Bor man på landet som jag gör måste man träna hemma om man inte vill ta bilen en bit först.
Jag har alltid beundrat dom som bara kan snöra på sig skorna och springa en runda. Jag har periodvis i mitt liv sprungit men har aldrig tyckt att det har varit roligt. Det är faktiskt skit tråkigt. Kanske beror det på att jag aldrig har hållit i så länge att jag har fått rätt rutin och teknik. Åsa Borgstöm är en kvinna som startat någonting som heter softrunners. Det handlar om att alla kan springa. Det handlar om att smyga igång för att sedan utveckla sitt löpande. Gå in på facebook och sök på softrunners och se om det finns en grupp där du bor!
Min svägerska hon och jag kan stå och förbereda middagen och när det bara återstår att vänta på att riset ska bli klart hinner hon springa tjugominuter. Medan jag inte gör någonting alls har hon klarat av sin dagliga dos av löpning! Helst springer hon förstås minst 8-10km men om det bara finns tjugo minuter så får det duga. Åh vad jag önskar att jag var sån!

Idag hade jag behövt en självförtroende coach....var finns dom när man behöver dom som bäst!!!

Ha en trevlig helg
krukmakaren


BakluckeloppisJag vet!!!!!!Det är länge tills dess! Men!!!!med tanke på hur fort den här vintern har svischat förbi så är det lika bra att ta upp det här med bakluckeloppis redan nu! Som jag fyndade förra sommaren! Om ni ska renovera, om era barn har växt ifrån och ur, om ni ska tömma nått gammalt hus....släng inte bort grejerna! Kom till oss onsdagkvällar i juli och sälj grejerna och gör någon glad som får fynda! Eller fynda själv!

Miljön tjänar på det! Vi som fyndar tjänar på det och du tjänar på det! Win Win som det så modernt heter!
Riskokare..aldrig använd 50kr används minst en gång i veckan hemma hos mej! En icke fungerande fotogen lampa som pryder sin plats! Gamla silver bestick som mer ser ut som högafflar ...perfekt att ha som sallads bestick! Jag skulle kunna skriva om många saker som jag släpat hem! Lycklig lycklig!

Sa jag att det är gratis att loppa hos oss!

Man får en viss längtan när man tänker på det som komma skall!
Nu har vi gjort bort fjällveckan för i år och vi har laddat batterierna bland jämtlandsfjällen. Skidor på längden och tvären och det har varit toppen! Att hasa omkring hela familjen i underställ och raggsockar i stugan om kvällen är en höjdare. 5mil längdskidor hann jag med och sex dagar telemark. Nu i dagarna börjar barmarksträningen för min del då 23 svängar var allt mina stackars lårmuskler klarade i följd. Nu är det bara att ladda så att den siffran inte blir sämre till nästa år vecka tio!
nu hände något med texten som inte riktigt var meningen! Hoppas det har gått över tills i morgon!

Krukmakaren


RSS 2.0