Ett rum med utsikt..


                                Tillbaka på Godset igen. Har saknat verkstan med sin atmosfär, och bara väntat på att få hugga tänderna i alla projekt som vi har att avsluta och få lite finish på. Sen är det ju förstås en bonus att AK finns på andra sidan bänken, så vi kan fortsätta "tjöta" om ditten och datten.
Känns bra att ha ett bollplank på jobbet, fast det ibland händer att tennisbollen man kastade kommer tillbaka i form av synpunkter och tankar tunga som basketbollar.
Bläddrade i två  fantastiska Fotoböcker härom dagen, ni vet sådana där som både tar andan ur en, och ger aha upplevelser.
När jag bodde i den Stora Staden och pluggade, så blev vi i princip tillsagda att bära med oss skissblock (ett litet behändigt fickformat) varhelst vi gick, helst då dygnet runt förstås. Dels då för att hålla tecknandet vid liv, men också för att blocket  blir till den tubkikare, med vilken man kan betrakta människor, händelser, miljöer och allt annat vi daglig dags ser, och som vi annars inte skulle ge en chans att uppleva, än mindre ge det något större utrymme i vårt minnesregister.
En som jobbat så här, men med kamerans hjälp är den nyligen bortgångne skådespelaren Dennis Hopper. Kolla in hans bilder rätt in i från vardagen, opolerat, sexigt, taget i flykten och jäkligt snyggt, "Dennis Hooper Photographs 1961-1967", mumma för själen..
Fotobok Nr:2 är lite "vanligare", men ändå inte..En reseskildring där resenären och fotografen skildrat sina resor från ett rum med utsikt.., enkelt, roligt och underfundigt.
Hemma på våran gata, i vår hall i vårt hus, hade vi alltid en platt liten sten liggandes på byrån. På den kunde man läsa; "vänd på mej", och när man gjorde det, så stod det på andra sidan; "tack, det var skönt..."
Lite så kan jag känna, när man hittar sådana här läs och se upplevelser, äntligen en till som vågar sig på det svåraste man kan göra, och gör det bra, nämligen att gå tillbaka till basics och inte krångla till det. Svårt så in i ..., men mödan värt.
Nu så kallar plikten, eller ivern att få jobba om ni så vill. Det spöregnar ute, snön ligger decimeter tjock, men tempen ska stiga sägs det, och det kommer den att göra, var så säker.../eriksson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback