Klipp och klistra

Bitarna börjar falla på plats nu, bokstavligt talat. Bygger nämligen på en skalenlig modell över en känd, men inte alla gånger så välbesökt byggnad i Örnsköldsvik. Ska väl bli ändring på det nu får vi hoppas, om våra förslag går igenom som vi håller på att bearbeta och visualisera.
Så roligt att med lim, tumstock, pappersark och en handfull ideér, skära, klistra, bygga upp och förändra, förnya och fixa till. Resultatet ska presenteras för kunden inom kort, bara hålla tummarna att allt går vägen. Och gör det det, då går Örnsköldsvik in i en ny fas av rumslig gestaltning, så sant som det är sagt.
Det fina i allt, är att man lyckligtvis är begåvad med ett fantastiskt nätverk av ännu mer begåvade kreatörer, inspiratörer, innovatörer och entrepenörer av alla de slag, där alla och envar har sina egna specialiteter och säregna kunskaper. Och hjälpsamma är dom också, våra kära vänner. Såg tillsammans med AK häromdagen ett halvår gammalt K Special, om den franske konstnären Fransoice Junot och hans mekaniska skulpturer. Med en sällan skådad hängivenhet, glädje och skaparlusta, så ger han sig i kast med projekt som från början ter sig hur "omöjliga" som helst att genomföra, såväl tekniskt som tidsmässigt, att hålla deadline t.ex.
Men, och här är det fina i kråksången, det han inte kan eller hinner, lejer han bort till vänner och kolleger som har verktyg och kunnande inom områden han saknar eller helt enkelt inte hinner med. Inte vara dum och storsint där inte. Gå in på svt Play och kolla, mycket sevärt. 
Sen hör det till traditionen att varje stort projekt ska avslutas med ett hejdundrande kalas, bara en sån sak.../eriksson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback